| corrinnepink | Дата: Понедельник, Вчера, 00:28 | Сообщение # 1 |
|
Рядовой
Статус: Offline
| Adım Rauf, 47 yaşım var. Bakıda taksi sürücüsüyəm. On ildir sükan arxasındayam, şəhərin hər küçəsini, hər qırağını gözüm yumulu tanıyıram. Gündə neçə sərnişin daşıdığımı, neçə kilometr yol getdiyimi Allah bilir. Səhər tezdən çıxıram evdən, gecə yarısı qayıdıram. Arxada qalan illər boyu elə bir gün olmayıb ki, təzə bir şey yaşayım. Sərnişinlər dəyişir, marşrutlar dəyişir, amma həyatımın özü bir növ təkər kimi fırlanırdı – həmişə eyni, həmişə təkrarlanan.
Ötən yayın bir cümə axşamı günortadan sonra hava qızınmışdı. Maşını kölgəlikdə saxlayıb gözləyirdim ki, bəlkə bir sifariş gələ. Telefonu əlimə alıb internetə girdim, xəbərlərə baxırdım. Birdən gözümə bir reklam ilişdi: mostbet free promo code india. Düzü, mənə maraqlı gəldi, çünki Hindistanı çox sevirəm, oranın filmlərini, mahnılarını. "Görəsən nə imiş bu promo kod?" deyə düşündüm. Taksidə oturmuşdum, vaxtım var idi. Sayta daxil oldum, bir az gəzişdim. Qeydiyyatdan keçmək istəmirdim əvvəlcə, amma o promo kod məni maraqlandırdı. Dedim qeydiyyatdan keçim görüm nə verirlər.
Qeydiyyat sadə idi, bir neçə dəqiqə çəkdi. Balansıma baxdım, 50 manat bonus əlavə olunmuşdu. "Yaxşı, pulsuz puldur, oynayaq görək nə var nə yox" – dedim öz-özümə. Maşında oturub telefonda oyunları vərəqləməyə başladım. O qədər oyun var idi ki, başım gicəlləndi. Adi slot maşınları, stolüstü oyunlar, kart oyunları... Bir az fikirləşdikdən sonra qərar verdim: gəlmişkən, adi "Meymun" oyununu oynayım. Oyunun adı nə idi, indi dəqiq xatırlamıram, amma meymunlar, bananlar, sadə bir qrafika var idi. Oynamağa başladım. İlk bir neçə dəfə uduzdum, bonus puldan 20 manat getdi. Heç vecimə də olmadı, axı pulsuz pul idi.
Sonra birdən-birə ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı. Böyük bir meymun çıxdı ekrana, altında yazı: "Böyük uduş". Nə qazandığımı anlamağa çalışdım, rəqəmlər fırlanırdı. Sonra dayandı: 250 manat. Oturduğum yerdə donub qaldım. Yenə baxdım rəqəmə, 250 manat idi. Maşının içi qızınmışdı, amma mən tərləməyə başlamışdım. Belə bir şey gözləmirdim. O qədər sevindim ki, yerimdə sıçradım. Maşının şüşəsini açdım, dərin nəfəs aldım. Elə bildim ki, ürəyim dayanacaq həyəcandan.
Həmin axşam işləməyə davam etdim, amma beynimdə fırlanırdı bu hadisə. Necə oldu? Niyə mən? Axı mən heç vaxt belə şeylərlə məşğul olmamışam. Sərnişin daşıyıram, pulumu zəhmətimlə qazanıram, heç vaxt asan pula inanmamışam. Amma indi qarşımda bir reallıq var idi: 250 manat. Bu, mənim beş günlük qazancım demək idi. Beş gün maşın sürmək, sərnişin gözləmək, tıxaclarda qalmaq – bunların hamısı bir saatlıq oyunun içindəydi.
Ertəsi gün pulu çıxartdım. Xanıma dedim ki, yaxşı sərnişin düşüb, bolca bağışlayıb. O da sevindi, nə biləydi ki, həqiqət başqadır? Ona bir qızıl bilərzik aldım. Qızım üçün də yeni telefon, köhnəsi lap əzilmişdi, işləmirdi düz. Qızım o qədər sevindi ki, o sevinci görmək üçün bu pulları qazanmağa dəyərdi. Özümə də bir cüt yaylıq ayaqqabı aldım, illərdir istəyirdim, amma həmişə təxirə salırdım. Qalan pulu da ev xərclərinə qoydum, vergiləri ödədim.
O gündən sonra hərdən, çox nadir hallarda, vaxtım olanda oynayıram. Amma həmişə kiçik məbləğlərlə. Özümə söz vermişəm ki, bu bir əyləncədir, əsas gəlir yolu deyil. Çünki bilirəm ki, bu işin axırı yoxdur. İnsan uduzanda əsəbləşir, daha çox oynayır, daha çox uduzur. Mən bunu görmüşəm. Sərnişinlərimdən eşitmişəm: filankəs oynayıb uduzub, filankəs şikayət edib. Amma mən öz qaydalarımı qoymuşam. Həftədə bir dəfə, maksimum 10-20 manat. Uduramsa, nə ala bilərəm düşünürəm. Uduzuramsa, deyirəm "olsun, bir fincan çay içmədim".
Maraqlıdır ki, həmin "mostbet free promo code india" mənim üçün bir qapı açdı. Sadəcə bir reklam, sadəcə bir kod. Amma o kod mənə bir həftəsonu sevinci yaşatdı, ailəmə bir neçə gözəl hədiyyə aldı. İndi hərdən o günü xatırlayıram. Maşında gözləyirəm, sərnişin gələnə qədər bir az vaxtım olur. Telefonu açıb baxıram, bəlkə yenə belə bir şey varmı? Amma bilirəm ki, hər gün belə olmur. O gün mənə şans güldü, bəlkə də tale belə istədi.
Bəzən düşünürəm, görəsən niyə məhz mən? O qədər adam var, o qədər insan oynayır, amma mən qazandım. Bəlkə də ona görə ki, mən bu işə çox ümid bağlamamışdım, sadəcə əylənirdim. Pul mənim üçün vacib deyildi, ona görə də asanlıqla gəldi. Kim bilir? Həyatın işləri belədir, bəzən gözləmədiyin anda ən gözəl şeylər baş verir.
İndi maşın sürürəm, sərnişinlərlə danışıram, bəzən onlar da danışır oyunlardan, qazanclardan. Mən susuram, gülümsəyirəm. Öz hekayəmi danışmıram. Qoy hər kəsin öz sirri olsun. Mənim də var. Bir yay günü, bir promo kod, bir meymun oyunu və 250 manat. Və ən əsası, ailəmin üzündəki təbəssüm. Bu, mənim üçün ən böyük uduşdur.
|
| |
| |